Nieuws - 9 september 2019

CSG Willem van Oranje zoekt opdrachtgevers

Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje wil graag in contact komen met bedrijven die concrete opdrachten hebben voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. 

Dit mogen fictieve, maar zeker ook praktische opdrachten zijn voor de leerlingen in de onderbouw (t/m 15 jaar) en bovenbouw (t/m 18 jaar). Onze vakdocenten zullen deze opdrachten begeleiden.

Het doel van de SOB is: jongeren in de regio houden door hen tijdens hun opleiding kennis te laten maken met werkgevers in de Hoeksche Waard. CSG Willem van Oranje neemt graag deel aan deze samenwerking. Bestaande contacten tussen leerlingen en bedrijven tonen aan dat jongeren graag hun kennis, kunde én creativiteit inzetten voor concrete opdrachten van bedrijven. Het grote voordeel van zo’n samenwerking is de kennismaking met verschillende aspecten van het bedrijfsleven en het stelt hen in staat vakgebieden te ontdekken, die hen op het spoor van een vervolgstudie kunnen zetten. 

Kunst, Vormgeving, Ontwerpen & Techniek (KVOT) is het vak waarbij de leerlingen in de onderbouw met zo’n opdracht aan de slag kunnen gaan. Voor de bovenbouw is dit het geval bij de vakken die binnen het profielen Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid passen en bij (Bedrijfs)Economie en Vormgeving & Ontwerp.

Deze vakken omvatten een breed scala aan onderwerpen: milieu, energietransitie, gezondheidszorg, vervoersproblematiek, constructies, farmacie, organisatie, bestuurs- en bedrijfszaken.

Kortom, good practiceop een breed terrein. Onze vakdocenten Annelies Barten (onderbouw) en Jan Erik Singor (bovenbouw) horen graag of u ideeën heeft. Voor meer informatie, kennismaking of een mooie samenwerking, mail naar directie@dewillem.nl of neem contact op met de SOB Programmamanager Rian van Noord.

CSG Willem van Oranje is een christelijke scholengemeenschap met twee vestigingen. Op de locatie Zoomwijck hebben wij (tweetalig) havo, atheneum en gymnasium. Op locatie Poortwijk zit onze mavo en de mavo/havo-brugklas. De school telt ruim 1600 leerlingen.

 • News - 19 februari 2020

  Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW)

  Met ingang van dit kalenderjaar is Rian van Noord als projectleider van de SOB-HW voortvarend aan de slag gegaan. Voor het jaar 2020 staan er een aantal belangrijke zaken te gebeuren. Allereerst willen we, na het succes ...

 • News - 30 januari 2020

  Sterk Techniek Onderwijs programma eerste halfjaar 2020

  BASISONDERWIJS Activiteiten voor groep-8 leerlingen Pré-vmbo techniek Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen. De leerlingen komen zes dinsdagmiddagen op het Actief College ...

 • News - 27 november 2019

  MBO in de Hoeksche Waard

  https://www.youtube.com/watch?v=oy-nm02CuiQ Bekijk de volledige film hier. ...

 • News - 9 september 2019

  CSG Willem van Oranje zoekt opdrachtgevers

  Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje wil graag in contact komen met bedrijven die concrete opdrachten hebben voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.  Dit mogen fictieve, maar zeker ook praktische ...

 • News - 9 april 2019

  In het AD

  Hoeksche Waard slaat handen ineen om jongeren op het eiland te houden Door de vergrijzing van de Hoeksche Waardse bevolking dreigt de komende jaren een groot tekort aan arbeidskrachten op het eiland. Om ...

 • News - 3 april 2019

  SOB Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten tussen onderwijs en bedrijfsleven? Of wilt u content aanleveren voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de SOB Programmamanager via het mailadres: info@sob-hw.nl ...

 • News - 1 april 2019

  Persbericht 2 april

  Samenwerkende partijen willen jongeren in de regio houden Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente Hoeksche Waard benoemt deze ...