Nieuws - 30 januari 2020

Sterk Techniek Onderwijs programma eerste halfjaar 2020

BASISONDERWIJS
Activiteiten voor groep-8 leerlingen

Pré-vmbo techniek
Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen.
De leerlingen komen zes dinsdagmiddagen op het Actief College van 13.45-15.00 uur en gaan op ontdekkingstocht door de drie technische profielen BWI (Bouw, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en MT (Mobiliteit & Transport).

Data: vanaf dinsdag 21 januari t/m 3 maart a.s. (NB 28 januari niet, dan zijn er proeflessen voor leerlingen van groep 8).

Aanmelden voor 13 januari a.s. via techniekAC@actiefcollege.nl.

Techniekfestival
Wij organiseren 23 juni een Techniekfestival voor leerlingen van groep 8 om kennis te maken met de verschillende technische bedrijven in de Hoeksche Waard. Tijdens deze dag kunnen leerlingen verschillende techniekworkshops volgen.

MAVO
Willem van Oranje en Hoeksch Lyceum

VCA
Voor leerlingen uit de bovenbouw van de mavo met een technisch profiel bieden wij de mogelijkheid om een officiële opleiding VCA (Veiligheid, Gezondheid, checklist Aannemers) te volgen. Dit certificaat is een duidelijke indicatie dat een bedrijf aan de veiligheidseisen voldoet. Dit certificaat is tien jaar geldig en bij een aantal technische opleiding binnen het mbo levert het certificaat ook een vrijstelling op.

Wij bieden deze lessen op vrijdagmiddag van 14.00-15.00 uur aan. Van de leerling wordt verwacht dat zij thuis in een elektronische leeromgeving zelfstandig opdrachten maakt. Na 12 weken wordt er een officieel examen op het Actief College afgenomen.

Aanmelden voor 1 februari a.s. via techniekAC@actiefcollege.nl.

Algemene kennismaking met de technische profielvakken
Na de meivakantie starten we met een aantal middagen in de technische profielen waarin leerlingen uit het tweede jaar van de mavo kennis kunnen maken met BWI (Bouw, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en MT (Mobiliteit & Transport).

Girlsday 16 maart 2020
Ieder jaar is er een landelijke dag om met name meisjes te interesseren voor techniek. Op 16 maart a.s. is het mogelijk dat de OTIB met een bus vol technische activiteiten langs komt. De bus staat dan een bepaalde tijd voor de school en gedurende deze tijd is het de bedoeling dat de school zelf met de ‘girls’ van de mavo naar de bus gaat.

Aanmelden voor 1 februari a.s. aangeven of je wil deelnemen of je wil deelnemen via techniekAC@actiefcollege.nl.

Scholen in bedrijf
Voor leerlingen uit leerjaar 3 van het vmbo organiseren wij eind mei samen met de SOB (Samenwerking Onderwijs en gemeente en Bedrijfsleven) en de Rotary een rondreis langs verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard.

 • News - 19 februari 2020

  Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW)

  Met ingang van dit kalenderjaar is Rian van Noord als projectleider van de SOB-HW voortvarend aan de slag gegaan. Voor het jaar 2020 staan er een aantal belangrijke zaken te gebeuren. Allereerst willen we, na het succes ...

 • News - 30 januari 2020

  Sterk Techniek Onderwijs programma eerste halfjaar 2020

  BASISONDERWIJS Activiteiten voor groep-8 leerlingen Pré-vmbo techniek Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen. De leerlingen komen zes dinsdagmiddagen op het Actief College ...

 • News - 27 november 2019

  MBO in de Hoeksche Waard

  https://www.youtube.com/watch?v=oy-nm02CuiQ Bekijk de volledige film hier. ...

 • News - 9 september 2019

  CSG Willem van Oranje zoekt opdrachtgevers

  Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje wil graag in contact komen met bedrijven die concrete opdrachten hebben voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.  Dit mogen fictieve, maar zeker ook praktische ...

 • News - 9 april 2019

  In het AD

  Hoeksche Waard slaat handen ineen om jongeren op het eiland te houden Door de vergrijzing van de Hoeksche Waardse bevolking dreigt de komende jaren een groot tekort aan arbeidskrachten op het eiland. Om ...

 • News - 3 april 2019

  SOB Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten tussen onderwijs en bedrijfsleven? Of wilt u content aanleveren voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de SOB Programmamanager via het mailadres: info@sob-hw.nl ...

 • News - 1 april 2019

  Persbericht 2 april

  Samenwerkende partijen willen jongeren in de regio houden Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente Hoeksche Waard benoemt deze ...