Nieuws - 17 april 2020

Nieuwe MBO-opleidingen in de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard breidt het aantal scholingsmogelijkheden op mbo-niveau zich steeds verder uit. Het ROC Da Vinci College uit Dordrecht startte twee jaar geleden met succes een aantal leerwerk opleidingen gericht op de Bouwsector. In september 2020 wordt het aanbod uitgebreid met bbl-opleidingen gericht op meer sectoren. Studeren binnen de regio wordt daarmee een interessante optie.

Het Da Vinci wil met ingang van het nieuwe schooljaar starten met de opleiding Verpleegkunde, een niveau 4 opleiding geschikt voor zowel jongeren al zij-instroomers. Ook staat de aanvang van de opleiding Monteur Woning op niveau 3 op de planning. Dit is een studie gericht op de installatietechniek. In de techniekhoek wordt het aantal mbo-opleidingen op het eiland Hoeksche Waard bovendien nog uitgebreider met de komst van bedrijfsschool GBS TEC.

Voor vragen is Da Vinci College bereikbaar voor alle studievragen op 0900-7890789. Ook zijn er online informatiemiddagen. Kijk op www.davinci.nl

 • News - 17 april 2020

  Nieuwe MBO-opleidingen in de Hoeksche Waard

  In de Hoeksche Waard breidt het aantal scholingsmogelijkheden op mbo-niveau zich steeds verder uit. Het ROC Da Vinci College uit Dordrecht startte twee jaar geleden met succes een aantal leerwerk opleidingen gericht ...

 • News - 19 februari 2020

  Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW)

  Met ingang van dit kalenderjaar is Rian van Noord als projectleider van de SOB-HW voortvarend aan de slag gegaan. Voor het jaar 2020 staan er een aantal belangrijke zaken te gebeuren. Allereerst willen we, na het succes ...

 • News - 30 januari 2020

  Sterk Techniek Onderwijs programma eerste halfjaar 2020

  BASISONDERWIJS Activiteiten voor groep-8 leerlingen Pré-vmbo techniek Voor leerlingen met een vmbo-advies organiseert het Actief College een aantal middagen om kennis te maken met de technische profielen. De leerlingen komen zes dinsdagmiddagen op het Actief College ...

 • News - 27 november 2019

  MBO in de Hoeksche Waard

  https://www.youtube.com/watch?v=oy-nm02CuiQ Bekijk de volledige film hier. ...

 • News - 9 september 2019

  CSG Willem van Oranje zoekt opdrachtgevers

  Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje wil graag in contact komen met bedrijven die concrete opdrachten hebben voor leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.  Dit mogen fictieve, maar zeker ook praktische ...

 • News - 9 april 2019

  In het AD

  Hoeksche Waard slaat handen ineen om jongeren op het eiland te houden Door de vergrijzing van de Hoeksche Waardse bevolking dreigt de komende jaren een groot tekort aan arbeidskrachten op het eiland. Om ...

 • News - 3 april 2019

  SOB Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten tussen onderwijs en bedrijfsleven? Of wilt u content aanleveren voor de nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar de SOB Programmamanager via het mailadres: info@sob-hw.nl ...

 • News - 1 april 2019

  Persbericht 2 april

  Samenwerkende partijen willen jongeren in de regio houden Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente Hoeksche Waard benoemt deze ...