Over ons

Door vergrijzing en ontgroening van de bevolking wordt voor de komende jaren een toenemend tekort verwacht op de arbeidsmarkt. De gemeente Hoeksche Waard benoemt deze demografische ontwikkeling als één van de grootste bedreigingen voor een vitaal economisch klimaat in de regio. Met name voor werkgevers in de sectoren zorg, ict en techniek zal het lastig worden om voldoende en goedgeschoold personeel te vinden als er niets gebeurt.

Om die reden hebben de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, diverse middelbare en mbo-scholen in de regio en gemeente Hoeksche Waard de handen ineengeslagen. Op dinsdag 2 april 2019 hebben zij hun samenwerking bekrachtigd door de oprichting van het platform Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB).

SOB Hoeksche Waard ondersteunt scholen en bedrijven zodat leerlingen van 12 tot 18 jaar zich kunnen oriënteren op diverse beroepen, sectoren en opleidingen. Hierdoor vergroten de jonge leerlingen hun horizon en kunnen bewuster een vervolgopleiding kiezen die bij ze past en wat ze leuk vinden. Ze leren bedrijven in de directe omgeving kennen, waardoor een stageplek of baan in de buurt vanzelfsprekend wordt. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SOB Programmamanager. Via e-mail naar info@sob-hw.nl

Onderstaande partners hebben deze Samenwerkingsovereenkomst getekend op 2 april 2019.

Onze partners

Hieronder staan de partners die SOB Hoeksche Waard mogelijk maken.

Gemeente Hoeksche Waard

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard

Da Vinci College

Wellant College

Acis Hoeksche Waard

CSG Willem van Oranje

Actief College

Hoeksch Lyceum